Home » Družina

Slika novice

DRUŽINSKA POLITIKA

Družino sestavljajo oče, mama in otroci. Je temeljna celica vsake zdrave družbe. Če hoče civilizacija preživeti, mora vzgoji za družinsko življenje nameniti pomembno mesto.

V stranki DOM si želimo, da otrok v vrtcu, osnovnih in srednjih šolah, pa tudi na fakultetah ne bi indoktrinirali s kulturnim marksizmom. Ta skozi LGBT+P ideologijo in teorijo spola namreč jemlje in redefinira osnovne gradnike naše družbe: spol kot osnovo za trdno posameznikovo identiteto in družino, ki je prostor za normativno integracijo. To je razlog, da ostro nasprotujemo onesnaževanju javnih institucij z LGBT+P ideologijo.

Trdimo, da spol ni socialni konstrukt ampak biološko dejstvo, zato bomo otroke v obdobju izobraževanja učili o ženskosti in moškosti, vrednoti materinstva in očetovstva, o veselju do življenja, kako graditi odnos med moškim in žensko, kjer vladata spoštovanje in zvestoba in zakaj je pomembna odločitev za sklenitev zakonske zveze.

Domovinska liga se zavzema za:

➡️Družba mora začeti ceniti materinstvo. Naklonjeni smo ideji poklica mama. Materi, ki rodi 5 ali več otrok, naj da država 80% povprečne plače in ji plačuje prispevke za pokojnino do dopolnjenega 12. leta najmlajšega otroka.

➡️Za otrokov čustveni, telesni in mentalni razvoj je optimalno, da je otrok vsaj do dopolnjenega 2. leta čim več z mamo. Zato bomo materam, ki bodo svoje otroke pazile in vzgajale same, ovrednotili njihovo delo in jim subvencijo, ki bi jo sicer prejel vrtec, nakazali na njihove bančne račune.

➡️Da bi spodbudili zakonce, da bi se odločali za več otrok, bomo uvedli brezplačen vrtec za drugega in vse nadaljnje otroke, ne glede na njihovo razliko v letih.

➡️Da Slovenija ne bi postala država socialnega turizma, so pogoji za pridobitev omenjenih ugodnosti naslednji: 10 let bivanja v Sloveniji in slovensko državljanstvo.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]