IZJAVA ZA JAVNOST 9.7.2019

Marjan Šarec se je včeraj zglasil za 45 minut v Ilirski Bistrici in ugotovil, da ima Slovenija problem z migranti, pa tudi s kriminalnimi združbami. Ni ugotovil, da ima problem z vlado in s predsednikom vlade.

Tega ni ugotovil iz preprostega razloga, ker se mu je mudilo oditi preden pride spet nov konvoj migrantov. Verjetno v strahu, da bi se  moral z njimi rokovati. Kako si lahko drugače razlagamo popolno neobčutljivost do problemov domačinov predsednika vlade. Le ta je za udeležbo na slovesnosti ob 74. obletnici  preboja partizanov skozi nemški obroč, potrošil bistveno več časa in besed.

Očitno se na slovesnosti ni ničesar naučil, saj bi sicer tudi v Ilirski Bistrici  predlagal vsaj tako učinkovit obroč kot so ga imeli Nemci in ki ga ne bi mogli dnevno prebijati številni migranti. Hkrati se v stranki Domovinska liga ne moremo nehati nasmihati ob izjavi, da je »preboj« enačil z ohranitvijo Evrope. V kateri Slovenija nikakor ne naredi nobenega preboja ampak povsem servilno sledi nemški politiki in njeni zahtevi po sprejemu migrantov.

Domovinska liga nastopanje predsednika vlade, ki je za slovesnost nekakšnega preboja pred 74. leti potrošil več časa kot za perečo problematiko prebivalcev na območju Ilirske Bistrice zato ocenjuje z oceno nezadostno. Prebivalce Ilirske Bistrice poleg slabe cestne infrastrukture, ogrožajo še migranti, ki onesnažujejo okolico, so potencialni prenašalci nalezljivih bolezni in brez dvoma uničevalci zasebne lastnine.

9.7.2019                 Lucija Šikovec Ušaj

Delite naprej