Izjava za javnost 8.7.2019

Domovinska liga najostreje obsoja ravnanje izvršilne oblasti, ki ne zagotavlja varnosti državljanom Republike Slovenije. Po več incidentih, tudi sumih posilstva v Ljubljani, tatvinah, ropih smo bili danes obveščeni o kaznivem dejanju iraškega državljana. Le ta naj bi z nožem poškodoval slovenskega državljana. Njegovo morebitno dokončanje  je zaustavil policist s strelom v nogo. Kot poročajo mediji, sedaj ranjenega napadalca zdravimo na naše stroške v bolnišnici, zoper njega pa naj bi bila podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. 

Pri uporabi noža, s katerim je, vsaj po dostopnih informacijah, povzročena žrtvi  poškodba na vratu je takšna pravna kvalifikacija kaznivega dejanja več kot očitno v korist  osumljenca. Kazenski postopek, če sploh bo, bo lahko pripeljal maksimalno do pogojne kazni, saj verjetno slovenski organi ne razpolagajo s podatki o predkaznovanosti domnevnega Iračana.

Vse od nastanka naše  stranke Domovinska liga, se zavzemamo za politiko, ki ne bo dopuščala vstopa nezakonitim migrantom, niti po famozni »marakeški deklaraciji« zakonitim migrantom. Goste si bo Slovenija izbirala sama. 

Obisk  predsednika vlade Marjana Šarca danes v Ilirski Bistrici je, bolj kot ne, posmehovanju državljanom,  ki ne upajo iz svojih hiš, ko se stemni in katerih premoženje je ves čas  ogroženo od nekontroliranih »pohodnikov« preko meje.

Zahtevamo, da se na mejo pošlje slovenska vojska, ki bo skupaj s policijo varovala slovensko-hrvaško mejo in ne slovensko-italijansko mejo, namesto, da se po Menini planini igrajo drugo svetovno vojno v režiji ZZB!

Lucija Šikovec Ušaj

Delite naprej