Volitve so minile, težko pričakovani 26. maj se je zgodil. Zdaj je od volilne nedelje že več kot en teden, sama pa se še vedno sprašujem, kaj se je zgodilo v Sloveniji.

Trend v Evropi je vzpon desnih strank. V Veliki Britaniji je zmagal Farage s svojo Brexit Party, v Franciji gospa Le Pen, v Italiji je Salvinijeva Lega poskočila iz 5 na kar 29 poslanskih mest v Bruslju, tudi na Švedskem je pridobilo desno krilo. Če pogledamo omenjene rezultate in države, v katerih so zmagali desničarji, mi na misel pride ena skupna lastnost teh držav: Velika Britanija, Francija, Italija, Švedska. Kaj mislite, katera? Predvidevam, da ste uganili: vse te države so obilno zasipane z nezakonitimi migranti. Kjer pa so nezakoniti migranti so tudi: no go zone, posilstva, ropi, umori, ugrabitve, na splošno veliko višja stopnja kriminala. Britanci, Francozi, Italijani in Švedi si, za razliko od nas, pred tem ne morejo več zatiskati oči. Zato so ugotovili, da je edina rešitev v suverenizmu, zaprtih mejah, sprejemanju zgolj tistih tujcev, ki spoštujejo ustavo in zakone in spoštujejo kulturo domorodnega prebivalstva – to pa zagovarjajo ravno omenjene zmagovalne stranke.

Kaj pa Slovenija?

Edina suverenistična stranka – Domovinska liga je dobila 1,71 %. Morda boste rekli, da Domovinska liga ni edina stranka, ki nasprotuje migracijam in je za zaprte meje, da je takšna vsaj še SDS in morda celo še kakšna. Žal, ne morem se strinjati z vami. V tej stranki gotovo so ljudje, ki res nasprotujejo migracijam, npr. Branko Grims. Glede na čedalje večjo razširjenost problematike migracij se sprašujem, zakaj niso njega dali za nosilca liste? Zakaj ga niso dali niti na listo!? SDS je v preteklem mandatu imela v Bruslju 3 poslance, ki so pokazali, da niso proti migracija. Složno so podprli; ustanovitev trajnega sistema migrantskih kvot; obtožbe vlad, ki želijo zapreti meje; obtožbe zapiranja schengenskih meja in izgona priseljencev, ker naj bi bilo to v nasprotju s »prostim pretokom«; ustanovitev skupnega evropskega azilnega sistema; trajne migrantske kvote po celi EU.

Nasprotovali so:

  • ločevanju na ekonomske migrante in begunce;
  • vzpostavitvi notranjih zapor meja na nacionalnih nivojih;
  • vračanju migrantov nazaj v države izvora;
  • poudarku, da je treba nasloviti tudi pomisleke o masovnih migracijah: kriminalu, islamskemu ekstremizmu in terorizmu; omembi masovnih migracij kot razloga za čedalje več nasilja nad ženskami (Koeln).

Zelo podobno so sta glasovala tudi poslanca NSi in SLS.

Kako lahko po vsem tem trdite, da te stranke niso naklonjene migracijam? Da jih ne podpirajo? To preprosto ni mogoče. Pa da razčistimo, to ni nobeno pljuvanje, govorimo striktno o dejstvih. Nisem še slišala protiargumentov na dejstva o glasovanjih. Nosilec liste SDS+SLS je bil vsaj 3x vabljen na soočenje, da bi »pojasnil« in odgovoril na vprašanja, ki se ob takšnih rezultatih glasovanja porajajo vsakemu razmišljujočemu človeku. Pa do soočenja nikoli ni prišlo. Ker naj »ne bi imel časa.« Vsemu temu navkljub pa je prejel več kot 26 tisoč preferenčnih glasov ljudi, ki očitno niso vedeli, da je cel prejšnji mandat s svojim glasom podpiral migracije, ali pa so morda mislili, da je z udeležbo na protimigrantskem shodu v Beli krajini 14 dni pred volitvami pokazal, da se je spremenil (pozabili pa so o volku in menjavi dlake in nravi).

Osebno imam raje ljudi, ki so v svojih besedah in dejanjih skladni, kot na primer Fajonova. Izvede kampanjo za »begunce,« Albance, Kosovarje in druge priseljence in potem skladno s tem tudi podpira stvari, ki jim koristijo. Konsistentno. Ne maram pa hinavcev, ki nas v Sloveniji prepričujejo in pobirajo glasove s protimigrantsko retoriko, potem pa v ključnih temah glasujejo tako kot Fajonova.

Če bi imeli Slovenci kakšnega zastopnika slovenskih interesov v Bruslju, Domovinska liga sploh ne bi nastala, mirno bi ustanovitelji in člani podprli tistega, ki bi to že počel. A kaj, ko takega ni bilo!

Da sklenem svoje misli: žalostna sem, da Slovenija ni v Bruselj poslala ljudi, ki bi striktno podpirali slovenske interese. Olajšana, ko sem opazila, da bi lahko bilo še slabše (ko sem gledala, kdo vse – hvala Bogu – ni bil izvoljen) in ostala so mi vprašanja: koliko vikendov bo moralo biti še požganih in oropanih? Koliko živine bo moralo zaradi bolezni migrantov še pocrkati? Koliko denarja bomo morali še zmetati za luksuzna ekološka kosila v azilnih domovih, za steklokeramične plošče in LCD televizorje za migrante? Koliko ostarelih gospodov bodo migranti še morali ugrabiti? Koliko kraj in spolnih napadov bo morala policija še obravnavati, koliko Slovenk bo moralo biti posiljenih? Koliko časa bomo Slovenci še potrebovali, da se bomo zbudili in nehali verjeti, da je »vse pod nadzorom«?

Delite naprej