Home » Kako bo Biden rešil problem Antife?

Slika novice

V ZDA so v preteklem tednu inavgurirali novega predsednika, Joe Bidena. Ali bo sedaj demokratska stranka rešila problem radikalnih anarholevičarjev, ki so v minulem letu vedno znova dokazovali, da jim ni mar za privatno lastnino in dobrobit prebivalcev večjih mest?

            Seveda. Demokrati bodo sedaj z vso silo zatrli ljudi, za katere so še samo 6 mesecev nazaj trdili, da so “samo ideja” in da samo “mirno protestirajo”. Cilj je navidezno pomakniti Demokratsko stranko proti desni oziroma sredini v političnem spektru, ter tako odpreti prostor na levi za imenovanje Demokratske stranke kot desne, kljub temu, da se stranka ideološko ne spremeni, kvečjemu postaja bolj progresivna iz dneva v dan.  To pomeni, da bodo v prihodnosti lažje plasirali svojo agendo kot normalno, normalno življenje pa diskreditirali kot nenormalno, rasistično, homofobno, itn.

            Kaj lahko pričakujemo? Pričakujemo lahko spopade neomarksistov s policijo, ki jih MSM ne bodo objavljali. Pričakujemo lahko hvaljenje Bidena, kot uspešnega v spopadanju z radikalizmom. Z levega dela Demokratske stranke (AOC, Sanders) in neomarksističnih organizacij pa burne odzive, kot so “Biden je skrajni desničar”, “Biden je fašist” in tako dalje.

            V glavnem, cirkus se nadaljuje, edina razlika med danes in 6 mesecev nazaj je ta, da imamo navoljo več predstav in klovnov.
           

Luka Uršič