Slika novice

V Domovinski Ligi (DOM-u) že dlje časa budno spremljamo socialistično delovanje gospodarskega ministra Počivalška.

Z obžalovanjem smo danes v medijih prebrali novico, da ministrstvo za gospodarstvo, pod taktirko ministra Zdravka Počivalška, namerava ponovno predstaviti bone, z namenom podpore, tokrat žičničarjem.

V DOM-u smo proti kakršnim koli socialističnim ukrepom za reševanje turizma. Države v naši okolici se soočajo s tem problemom tako, da znižujejo DDV za posamezne panoge. Primera sta Avstrija in Srbija. Z nižjim DDV panoga (turizem) postane konkurenčnejša. Pri nas pa se enormno zadolžujemo za to, da tiskamo bone, namenjene predvsem Počivalškovim prijateljem. Tako ravnanje nas vrača v čas zadnjih vzdihljajev nekdanje Jugoslavije.


V DOM-u menimo, da bi moral gospodarski minister že spomladi predlagati znižanje DDV in ukiniti prispevke za turistično dejavnost. Tako bi spodbudili potrošnjo in vsem pomagali enakopravno in pravično. S turističnimi boni pa so pomoč dobili le hoteli, ustvarilo se je umetno povpraševanje, zaradi česar so cene namestitev hitro narasle. Veliko ljudi pri koriščenju bonov, ni trošilo v ostalih ne-namestitvenih turističnih segmentih.


Zelo smo kritični, da v času t. i. desne vlade in prihajajoče gospodarske krize, gospodarski resor vodi nekdo, ki se je v preteklih vladah zavzemal za formiranje državnega hotelskega holdinga – državni monopol! Le-ti se vedno končajo v slabih in dragih storitvah. Kot gospodarski minister, bi se moral zavzemati za prosti trg. Predlagamo transparenten umik države iz gospodarstva in privatizacijo po načelu neto vplačevanja v državno blagajno.

Hočemo čiste račune, ne pa ogledala in dima!