Slika novice

V Sloveniji smo priča neverjetnim uspehom demagogije. Na eni strani nas tranzicijska levica želi prepričati v zastonj državno zdravstvo, wannebe liberalci preko države rešujejo svoje državne turistično-hotelske holdinge in vazelinska desnica, ki z uvažanjem tretjesvetnih “davčnih sužnjev” poizkuša rešiti pokojninsko blagajno.

Kakšen je predlog Domovinske Lige? V stranki prednostno predlagamo znižanje DDVja po celem spektru ekonomije. Znižanje le-tega davka, bo kratkoročno olajšalo življenje mnogim od nas, ki nas je korona kriza najbolj prizadela. Vas zanima kako? Z nižjim davkom na potrošnjo (DDV) se znižajo cene izdelkov, to pomeni, da se za enako vsoto denarja, v trgovinah, lahko privoščimo več, oziroma boljše in kvalitetnejše produkte. Nižji DDV bo stimuliral tudi lokalne pridelovalce, saj bodo bolj konkurenčnejši velikim prodajalnim centrom, v turizmu  bodo naši ponudniki cenejši in pa podjetniki bodo lažje zaposlovali.

Dolgoročni posledici nižjega DDV sta dve. Kot prvo bomo Slovenci uživali višji življenski standard. Kot drugo pa Slovencu zaradi nižjega DDV na bančnem računu ostane več prostih denarnih sredstev na koncu meseca, ki jih lahko lažje investira v nakup kake večje dobrine. In to je tisto, kar spodbudi tudi razvoj lokalne ekonomije.

Korona kriza nas je dodobra zaznamovala. Veliko ljudi je že izgubilo službo, ogromno delovnih mest, predvsem v gostinstvu in turizmu je ogroženih. Kar nekaj Evropskih držav, med njimi tudi Nemčija, Portugalska in Bulgarija je letos že znižalo DDV. In ker državljani drugih držav lahko kupujemo v teh državah, brez carin, zakaj ne bi Slovenija postala država z najnižjim DDV v EU in spodbudila odpiranje novih delovnih mest?

Le na tak način se lahko gospodarstvo vrne v “zdravo” stanje postkoronskega časa. Vsaka druga možnost, nas pelje še globje v razdeljenost naroda, ki se bori za Oblast!

Zakaj bi si človek sploh želel biti reven?

Luka Uršič