Ko si v Rimu se obnašaj….

Poznamo rek, ko si v Rimu se obnašaj kot Rimljan. 

Ta rek bomo sedaj posodobili, ko greš v Zahodno Evropo se obnašaj kot Arabec ali Afričan, če hočeš preživeti. 100% varnosti sicer ni, tudi velika verjetnost je, da se ne boste znali tako obnašati, pa vendar, če imate v sebi vsaj malček balkanskih genov, velja poizkusiti. Sicer se vam ne piše dobro.

Če imate otroka, ki je hkrati tudi nevarnost, da bo bela rasa navkljub vsemu še nekaj časa obstajala, ste še bolj ogroženi.
Vi in vaš otrok.

Kako si sicer razložiti, da nek nebodigatreba prišlek, ki mu plačuje država iz vašega denarja, hrano, nastanitev, obleko, izobraževanje, tako mimogrede, kot, da je neka šala ali računalniška igrica, pod drveč vlak porine 8 letnega dečka in njegovo mamo?

Kako bi na tak dogodek odreagirala vse večja črnska ali arabska skupnost v Evropi, če bi Evropejec to naredil otroku in mami njihove rase? Vik in  krik in maščevanje. Ne enega, za tega dečka, bi bilo poklanih mnogo več. In resnično si nisem predstavljala, da me bo kdaj življenje pripeljalo do točke, ko razmišljam o maščevanju. O tistem najbolj naravnem, prvinskem maščevanju, ki  ga je zmožna vsaka žival, da zaščiti svoje potomstvo, ker ve, da bo sicer njena vrsta izginila. Ali ve na zavedni ravni ali na nezavedni, ali gre le za nagon po nadaljevanju vrste, je vseeno. Gre za najbolj naravno, v gene položeno ravnanje.

Ali je Talionsko načelo, »oko za oko, zob za zob« izraz barbarizma ali pravičnosti?

Ko si po skoraj 4 desetletjih prakticiranja prava postavim to vprašanje, na katerega sem imela odgovor že pred petimi desetletji, danes pa v njegovo pravilnost nisem več prepričana, je nekaj res hudo narobe. 

Velik del človeštva je živelo v prepričanju, da je razvoj, ki je prenesel izrekanje in izvrševanje kazni na državni nivo. In ni več prepustil posameznim družinam, da po načelu »oko za oko« rešujejo spore, velik napredek, da je znak višje ravni zavesti, da je dokaz humanosti, pravičnosti, reda, enakosti. Pa pride 21.stoletje, ki zadeve postavi na glavo. Za posilstvo deklet ali žena, tujerodni prišleki oddelajo nekaj mesecev v raznih domovih, če sploh, žrtev pa naj, če je preživela, z občutkom strahu, umazanosti, skrunitve živi daje kot ve in zna. Niti odškodnine ne more izterjati, kaj šele, da bi dobila zadoščenje v obliki izrečene zaporne kazni storilcu.

Kaj bo doletelo morilca, ki je kot v risanki porinil pod vlak 8 letnega dečka? Bodo rekli, da ni polnoleten in da ni odgovoren za svoja ravnanja? Da je doživel hud stres na poti iz Afrike? Da je sam prav tako žrtev? Verjetno je to celo res, vendar z bistveno razliko, njega ni nihče porinil pod vlak in njegovo življenje se ni končalo.

In še vprašanje, če greste v Afriko in se obnašate kot Afričan, najdete železniški tir, najdete 8 letnega dečka. Ali boste sposobni obnašanja, kot tale Afričan v Nemčiji? Ne boste! Zato nas bodo premagali. Ker to vedo, ker so to vedeli imami že pred 20 leti, ko je najvišji med njimi v Carigradu povedal Oriani Fallaci »z vašo demokracijo in našo religijo vas bomo uničili«. 

Samo v razmislek in vprašanje, kako bomo ohranili svojo celino za naše potomce. Z medvedki in rožicami?

Lucija Šikovec Ušaj

Delite naprej