Home » NE SMEMO ČRTATI “T” ČRTAJMO “PC”

Slika novice

Trenutna situacija je na nek način primerljiva situaciji pred petdesetimi leti. Petdeset let nazaj se je na Slovenskem uničevalo kvalitetna kmetijska zemljišča, se gradilo urbane soseske in uvažalo delovno silo iz republik takratne SFRJ. Izgovor za to početje komunističnih oblasti je bil, da potrebujemo delovno silo, ker Slovenci “nočemo delati težkih fizičnih opravil”. Danes vemo, da je bil vzrok drugačen. Šlo je za načrtno razslovenjevanje slovenskega naroda in jugoslovanizacijo Slovenije. Danes pa je situacija v nekoliko obrnjeni obliki primerljiva. Kvazi “desna” oblast nam je vsilila PCT, sedaj pa bi nam še PC. Govorijo nam o zaščiti prebivalstva pred širjenjem COVIDA, a zadaj pa stoji vsiljevanje NWO (novega svetovnega reda) Gatesovih in Sorosovih multiglobalističnih elit pod krinko “zdravja”. Stara praksa vsiljevanja multiglobalizmov in modernizmov je sklicevanje na “ekologijo” in “zdravje”.

Sedaj pa preidimo na vprašanje cepiv. Ne moremo primerjati starih in novih cepiv. Svetovna znanost je glede novih cepiv razdeljena, ogromno zdravnikov opozarja na morebitno škodljivost novih proticovidnih cepiv, a mainstream medijski prostor zavzemajo tisti “strokovnjaki”, ki zagovarjajo cepljenje. Poleg tega se že sedaj pojavlja vse več utemeljenih sumov za motrenutno škodljivost novih proticovidnih cepiv. Npr. veliko po dvakrat cepljenih ljudi zboli za COVIDOM, medtem ko pa veliko necepljenih ne, čeprav so velikokrat v stiku z okuženimi.

Poleg tega sedanja situacija ni primerljiva času ko so iznašli cepiva za npr. tuberkulozo. Nekaj desetletij nazaj je bil primarni namen znanosti reševanje človeških življenj, danes pa je znanost predvsem v službi kapitala in velikokrat ne več človeških življenj. Poleg tega je bila pred izumov cepiv in zdravil za tuberkulozo smrtnost za tuberkulozo znotraj tistih, ki so zboleli za to boleznijo veliko veliko večja kot danes za covidom. Covid nikakor ni primerljiv z tuberkulozo, kugo, rumeno mrzlico, Aidsom, špansko gripo, v času ko se te bolezni ni dalo zdraviti. Smrtnost za COVID je npr. 1.5 % za moške in 0.88 % za ženske. Poleg tega so ponavadi v primeru covida resneje življenjsko ogroženi starejši ljudje in ljudje s pridruženimi boleznimi (predvsem pljučni bolniki).

To kar sem napisal seveda ne pomeni, da nismo dolžni pandemije covida vzeti resno, a jasno je, da že lanski in letošnji ukrepi sedanje kvazi “desne” vlade niso bili premo sorazmerni situaciji. Sedaj pa imamo opravka z morebitno ogroženostjo zdravja in človeških življenj, ki pa zna biti dolgoročno celo hujša kot je zaradi samega covida.

Matija Šorli