Slika novice

Katastrofalno izpeljan umik ameriške vojske in njenih zaveznic v zvezi NATO iz Afganistana je v državi povzročil kaos, zlom vladajočega kleptokratskega režima Ašrafa Ghanija in vrnitev na oblast muslimanskih skrajnežev talibanov. 20 let vojaške navzočnosti članic zveze NATO, mdr. tudi Slovenije, se je izkazalo za popoln neuspeh in veliko sramoto za ZDA, NATO in EU. Politika multikulti globalizma, ki temelji na vmešavanju v notranje zadeve držav, menjavanju režimov, izvažanju demokracije in ti. nation buildingu ne delujejo. Ni delovala v Iraku, Libiji, Siriji in tudi ne v Afganistanu. Islam in vrednote zahodne civilizacije, kot so svoboda, človekove pravice in demokracija so nezdružljive. Tudi po 20 letih vojaške navzočnosti, stotisočih mrtvih in zapravljenih več kot 2.000 milijardah USD za razvoj Afganistana je ta še vedno propadla država. Država, ki ne želi živeti po nareku zahoda in ponotranjiti njegovih vrednot, ampak nadaljevati s tradicionalnim življenjem islamskega emirata, utemeljenega na šariatskem pravu. Glede na to, da ponovni pohod Talibanov na oblast ni naletel na skoraj nikakršni odpor Afganistancev, se zdi, da si želijo vrnitve v totalitarno islamistično ureditev. Prav je, da se ta njihova želja spoštuje in da zahod končno preneha vsiljevati svoje vrednote državam, ki jih zavračajo. V tem smislu lahko umik tujih sil samo pozdravimo in upamo, da pomeni začetek konca ameriškega in evropskega intervencionizma.

Žal razvoj dogodkov po polomu v Afganistanu ne vliva optimizma. Kaos v propadli državi povzroča izjemne migracijske pritiske, ki ga želijo globalisti usmeriti v Evropo in izkoristiti za nadaljevanje svoje agende multikulturalizma in spodkopavanja nacionalnih držav. Talibanski prevzem oblasti naj bi bil razlog, da bi evropske države odprle migrantske koridorje in omogočile zakonit, neoviran prehod Afganistancev v Evropo. Komisarja EU za notranje zadeve Ylva Johansson in gospodarstvo Paolo Gentiloni od držav članic zahtevata odprtje meja in liberalizacijo in pospešitev azilnih postopkov za Afganistance. Ponovno so oživile ideje o obveznih migrantskih kvotah za Afganistance. Minister za zunanje zadeve RS Anže Logar je že napovedal, da bo Slovenija podelila azil vsem sodelavcem slovenske vojske na misiji v Afganistanu, vključno z njihovimi družinami. Nadalje se je Slovenija že obvezala sodelovanja v alokaciji migrantskega kontingenta sodelavcev EU v Afganistanu, vključno z njihovimi družinami. Glede na številnost muslimanskih družin se je Slovenija v zgolj 48 urah po padcu Kabula dejansko že zavezala za sprejem nekaj sto afganistanskih migrantov.

Podpisniki peticije PROTI SPREJEMU AFGANISTANSKIH MIGRANTOV nasprotujemo prizadevanjem Komisije EU in Vlade RS, da bi Slovenija sprejela kakršnekoli migrante iz Afganistana. Razlogi za naše nasprotovanje so naslednji:

  1. Afganistan je islamska država s katero Slovenija nikoli ni imela nikakršnih kulturnih, političnih ali gospodarskih povezav. Edina povezava je nespametni pristanek Vlade RS za sodelovanje na zgrešeni vojaški misiji v Afganistanu. Delovanje slovenskih vojakov je bilo vseskozi humanitarno, usmerjeno v pomoč Afganistancem.
  2. Afganistan je obkrožen s samimi muslimanskimi državami. Afganistanci, ki bi se počutili ogrožene, lahko zavetje poiščejo v sosednjem Iranu, Pakistanu, Turkemenistanu, Tadžikistanu in Uzbekistanu. Vse so varne, muslimanske države, ki bi za svoje sovernike morale poskrbeti.
  3. Slovenija je v nezavidljivem javnofinančnem položaju, beleži 4 milijarde evrov visok proračunski primanjkljaj. 40 % javne porabe je financirane z zadolževanjem države. Hkrati bogate islamske države kot so Brunej, Bahrein, Kuvait, Katar, Malezija, Savdska Arabija, ZAE… kljub 2-5-krat večjemu BDP per capita od Slovenije tako kot ob migrantki krizi leta 2015 ne nameravajo odpreti meja in sprejemati afganistanskih migrantov.
  4. Iz izkušenj pretekle migrantske krize se je pokazalo, da je bilo odprtje meja za muslimanske migrante iz Azije in Afrike katastrofalna odločitev. Varnostni položaj v Evropi se je zaradi muslimanskih migrantov izjemno poslabšal, priča smo bili množičnim posilstvom in terorističnim napadom muslimanov. Hkrati je vzdrževanje migrantov izjemen javnofinančni strošek. Slovenijo vsak migrant vključno z nealociranimi stroški v povprečju stane 25.000 evrov/letno.

Od Vlade RS zahtevamo, da ne pristane na vzpostavitev migrantskih koridorjev za Afganistance in Afganistancem ne dovoli vstopa v državo. Ne smemo dopustiti implementacije Marakeškega sporazuma, kot ga zahteva komisarka Johanssonova, ki bi legaliziral vse nezakonite migracije Afganistancev. Menimo, da Slovenija ni prva varna država in da naj Afganistanci zatočišče poiščejo v sosednjih muslimanskih državah.

Vlado RS pozivamo, da naj čimprej izpolni obljube o neprodušno zaprti južni meji in v luči napovedujočega se jesenskega migrantskega vala končno zavaruje mejo s Hrvaško.