Home » Piškoti

Domovinska liga

Politika varstva osebnih podatkov pri uporabi piškotkov

1. Upravljavec

Uradno ime stranke:  Domovinska liga

Sedež stranke: Stegne 35, 1000 Ljubljana, Slovenija

Odgovorna oseba (zakoniti zastopnik ali predstavnik): Žiga Jereb

Oseba pooblaščena za varstvo podatkov: Žiga Jereb

Kontaktni naslov in/ali telefon pooblaščene osebe za varstvo podatkov:

Domovinska liga, Stegne 35, 1000 Ljubljana, Slovenija,

e-pošta: info@domovinskaliga.si

2. Uporaba, obseg in namen piškotkov. 

Piškotek je majhna datoteka, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

Piškotke uporabljamo za štetje obiskov ter za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani.

Piškotki, ki jih spletna stran uporablja:

Piškotki lastne spletne strani

Piškotki za merjenje obiskanosti spletnga mesta 

_ga

Domena: Domovinska liga

Trajanje: 2 leti

Namen: Beleženje obiska – piškotek izračuna podatke o obiskovalcih, sejah in oglaševalskih akcijah ter spremlja uporabo spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta.

_gid 

Domena: Domovinska liga

Trajanje: 1 dan

Namen: Beleženje obiska – informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto.

_gat_gtag_UA_134520660_1

Domena/podjetje: Domovinska liga

Trajanje: 1 minuta

Namen: Beleženje obiska – nastavitev za razlikovanje uporabnikov.

Piškotki shranjujejo podatke anonimno in dodelijo naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev. Stran ne beleži osebnih podatkov, kot je naslov IP in ga anonimizira.

3. Iznos 

Podatke pridobljene s piškotki hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

4. Obdobje hrambe 

Podatke pridobljene s piškotki hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo.

V kolikor bi prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo zgoraj navedene podatke, bomo podatke pridobljene s piškotki, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

5. Pravice posameznika (osebe)

Vsak posameznik, lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva popoln izbris podatkov pridobljenih s piškotki in sicer tako, da navede točne podatke na podlagi katerih je mogoče izbrisati podatke. Vsak posameznik ima tudi v svojem brskalniku možnost izbrisati piškotke.

V primeru, da bi želeli nadalje obdelovati podatke pridobljene s piškotki za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, da bo lahko podal privolitev za takšen namen obdelave.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda zahtevek za pojasnilo stranki Domovinska liga ali nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si .

Stranka Domovinska liga hrani pridobljene podatke posameznikov s skrbnostjo dobrega gospodarja in le z namenom obveščanja in izvajanja dejanj za katera je posameznik podal izrecno soglasje, brez namena pridobivanja posebnih informacij iz osebnih podatkov posameznikov. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.