Slika novice

Za vas smo v spodnjem članku zbrali najpomembnejše dokumente in informacije iz preteklega tedna z zvezi z postopno albanizacijo, vključno z vsemi dopisi iz Kranja in Celja.

Ministrstvo za šolstvo III. osnovni šoli Celje financira učenje albanščine. Pri nas je uradni jezik slovenski, z Albanijo pa imamo toliko kulturnih povezav kot z Burkino faso.

Zakaj bi Slovenski davkoplačevalci plačevali izvajanje pouka v albanskem jeziku?

Od nove vlade zahtevamo takojšnjo prepoved izvajanja pouka v albanskem jeziku!

‼️DELI ‼️NAJPREJ SLOVENIJA, NE ALBANIJA!Albanizacija ?? je v polnem teku. Ministrstvo za šolstvo III. osnovni šoli…

Objavil/a DOM – Domovinska liga dne Sreda, 18. marec 2020

Norma Brščič je v videu spregovorila o nesprejemljivosti trošenja davkoplačevalskega denarja za pouk albanščine v III. OŠ Celje.

❗❗❗JAVNO FINANCIRANJE ALBANIZACIJE SLOVENIJE JE NESPREJEMLJIVO❗❗❗

❗❗❗JAVNO FINANCIRANJE ALBANIZACIJE SLOVENIJE JE NESPREJEMLJIVO❗❗❗Norma Brščič o nesprejemljivosti trošenja davkoplačevalskega denarja za pouk albanščine v III. OŠ Celje. Na šolo smo poslali dopis z naslednjimi vprašanji:➡️Na podlagi česa se je svet staršev leta 2020 odločil za to potezo?➡️Koliko javnih sredstev boste namenili za izvajanje teh aktivnosti?➡️Kolikšen delež vseh osnovnošolcev na vaši OŠ predstavljajo albansko govoreči učenci?➡️Ali znajo slovensko in če ne znajo, kako ste do sedaj reševali jezikovne prepreke z neasimiliranim in neintegriranim albanskim prebivalstvom (učenci, starši, sorodniki)?➡️Zakaj bi albansko govoreči učenci sploh potrebovali pouk albanščine, ali jih ne bi raje učili slovenščine?➡️Ali je naslednji korak uvedba albanskega razreda, kjer bo celoten pouk potekal v albanščini, kar je seveda nezakonito? O zadevi vas bomo obveščali, zato nas še naprej spremljajte.#ZaDOM#NajprejSlovenija

Objavil/a DOM – Domovinska liga dne Sreda, 18. marec 2020

Na šolo smo poslali dopis z naslednjimi vprašanji:

  • Koliko javnih sredstev boste namenili za izvajanje teh aktivnosti?
  • Kolikšen delež vseh osnovnošolcev na vaši OŠ predstavljajo albansko govoreči učenci?
  • Ali znajo slovensko in če ne znajo, kako ste do sedaj reševali jezikovne prepreke z neasimiliranim in neintegriranim albanskim prebivalstvom (učenci, starši, sorodniki)?
  • Zakaj bi albansko govoreči učenci sploh potrebovali pouk albanščine, ali jih ne bi raje učili slovenščine?
  • Ali je naslednji korak uvedba albanskega razreda, kjer bo celoten pouk potekal v albanščini, kar je seveda nezakonito?

Zelo hitro smo prejeli odgovor ravnatelja III. OŠ Celje. Pohvalno. Želeli bi si, da bi bile vse javne ustanove tako ažurne pri posredovanju odgovorov.

Vsebinsko pa je odgovor kljub svoji obširnosti nezadosten in poveden o tem, kako je vrh slovenskega šolstva okužen z multikulturalizmom in kulturnim marksizmom. Rdeča nit ravnateljevega razmišljanja je, da naj bi se Slovenci v Sloveniji prilagajali albanskim migrantom in ne obratno. Po našem – narobe svet.

V priponki odgovor ravnatelja III. OŠ Celje.

Ko smo objavili primer iz Celja, smo pozvali ljudi naj nas o morebitnih podobnih zadevah obvestijo. Ni minilo dolgo, ko smo prejeli obvestilo iz Kranja.

V Kranju uradni dopisi kar v Albanskem jeziku

Po odmevni objavi o pouku albanščine v III. OŠ Celje smo prejeli še opozorilo ogorčenega somišljenika DOM na še hujši primer albanizacije slovenskega šolstva. Ravnatelj OŠ Jakoba Aljaža Kranj uradne dokumente pošilja v albanskem jeziku. Kot je razvidno iz spodnjega dopisa, jih pošilja tudi slovenskim staršem. Slovenskim staršem v albanskem jeziku. Prav tako je občina občanom poslala dopis Civilne zaščite prevedn v albanščino.

V priponki dopis poslan v Kranju in dopis ravnatelja OŠ Jakoba Aljaža Kranj.

Vrag je vzel šalo. V Domovinski ligi menimo, da zaenkrat še velja 11. člen Ustave RS, ki pravi, da je uradni jezik v Republiki Sloveniji SLOVENŠČINA, na obmejnih območjih pa tudi italijanščina in madžarščina. Albanščina kot uradni jezik ni nikjer omenjena.

❗️NEZASLIŠANO – PROSIMO ZA DELITEV IN PODPIS PETICIJE❗️❌OŠ JAKOBA ALJAŽA KRANJ OBČUJE V ALBANSKEM JEZIKU.Po odmevni…

Objavil/a DOM – Domovinska liga dne Četrtek, 19. marec 2020

Nezaslišano je, da državne institucije v Sloveniji uporabljajo albanski jezik.

Vseh ostalih strank očitno postopna albanizacija in protiustavno delovanje državnih institucij ne moti, zato mora DOM na naslednjih DZ volitvah nujno priti v parlament❗️

V Domovinski ligi se zavzemamo za dosledno spoštovanje Ustave RS in dejstva, da je uradni jezik v Sloveniji slovenščina.

Če ne želite postati tujci v lastni domovini, podpišite DOMovo peticijo: ??
https://domovinskaliga.si/najprej-slovenija-ne-albanija-peticija/

O peticiji obvestite še vaše sorodnike, prijatelje in znance in jih povabite k podpisu!

#ZaDOM #SlovenijaJeNaša