Home » Predstavitev kandidata Domovinske lige – DOM

Slika novice

Domen Ponikvar – sem rodoljub, s koreninami v Loki. Rojen v loškem predmestju ;), Kranju, leta 1969, sem po končani osnovni šoli končal današnjo Srednjo šolo za strojništvo v Loki. Po odsluženem vojaškem roku sem leta 1989 pričel s študijem na Fakulteti za strojništvo. V letih študija sem skupaj s prijatelji in kolegi sodeloval pri obnovitvi delovanja Kluba škofjeloških študentov (KŠŠ) po nekajletnem premoru in bil njegov prvi predsednik. Klub od tedaj dalje deluje neprekinjeno. V tem obdobju sem delal tudi kot povezovalec radijskega programa na takratnem Radiu Žiri, danes Radiu Sora. V Loki še danes živita moja mama in oče, pa tudi brat z družino. Družino imam tudi sam, starejši sin je maturant, mlajši šteje 16 let.

Po izobrazbi sem Inženir strojništva in Univerzitetni diplomirani ekonomist. Po nekaj letih zaposlitve na brniškem letališču sem se konec 90 – ih let zaposlil pri največjem slovenskem uvozniku avtomobilov, kjer sem bil odgovoren za tržni uspeh in poslovni izid ene od blagovnih znamk. Prva leta prejšnjega desetletja sem bil zaposlen v proizvodnem in pa podjetju s področja informacijske tehnologije. Od leta 2013 sem spremljevalec osebe z invalidnostjo.

Politika me je od nekdaj zanimala in z veliko navdušenja sem spremljal osamosvajanje naše domovine, dokončno uveljavljanje njene državnosti in njene prve uspehe. Razočaranje nad popolnoma izgubljenim zadnjim desetletjem in pomanjkanjem vizije nadaljnjega razvoja Slovenije pri strankah statusa quo – torej vseh strankah, ki imajo v tem trenutku poslance v Državnem zboru – me je pripeljalo do odločitve, da kandidiram na letošnjih volitvah v Državni zbor.

Slovenija danes ni tisto, za kar smo 23. decembra 1990 glasovali, naj postane! Dohitevajo, pa tudi že prehitevajo nas številne države, ki smo jih pred 30 leti puščali daleč za sabo. Ker verjamem, da lahko s svojim delom pripomorem, da postane Slovenija Slovencem DOM, vas, Ločanke in Ločane, 24. aprila prosim za vaš glas, da bomo – ker smo suverenisti! – o Sloveniji odločali doma, v Sloveniji! Ne v Bruslju, ne v Beogradu in tudi nikjer drugje ne!