Slika novice

Izvršilni odbor stranke Domovinska Liga (v nadaljevanju IO) je na svoji seji v soboto 24. 8. 2019 premotril politično situacijo po EU volitvah. IO je rezultat, ki ga je dosegla stranka DOM, ocenil za neuspeh. 1,71 % glasov ob upoštevanju dejstva, da je stranka nastala tik pred EU volitvami, vseeno napotuje stranko DOM k nadaljnjemu delovanju.

Evropske volitve so bile ob ustanovitvi stranke mišljene zgolj kot prvi korak. Slovenija potrebuje domoljubno in suverenistično stranko, ki bo nasprotovala prevladujoči paradigmi multikulturalizma in globalizma, ki v Evropi in pri nas druži socialiste, liberalce in krščansko-ljudske stranke. Programska platforma DOM za Slovenijo v Evropi narodov in svobode si zasluži nadaljnjo podporo. Protislovenski in raznarodovalni pol je na slovenskem političnem parketu že preštevilčno zastopan.

IO je zavrnil očitke podpredsednice Lucije Šikovec Ušaj, da naj bi bila stranka DOM v ozadju upravljana s strani SDS. Predsednik Bernard Brščič je avtonomna oseba in v skladu s statutom DOM stranko vodi samostojno. To bo počel do 12. 10. 2019, ko mu v skladu z včerajšnjo odločitvijo IO preneha mandat. IO DOM zavrača in obsoja delovanje podpredsednice Lucije Šikovec Ušaj na socialnih omrežjih in v medijih, saj s svojimi lažmi in zavajanjem vnaša v stranko razdor in ji škoduje. Pozivamo jo, da se do nadaljnjega vzdrži tovrstnega delovanja in spore rešuje znotraj organov stranke.

IO je mnenja, da za uresničevanje programskih izhodišč DOM potrebuje novo vodstvo, zato je sprejel sklep o izvedbi kongresa stranke, ki bo 12. 10. 2019.

Predkongresne aktivnosti bo vodil generalni sekretar Žiga Jereb. IO bo pozval članstvo k vložitvi kandidatur za funkcije v vseh organih stranke: predsednik, podpredsednik, izvršilni odbor in nadzorni odbor.

za stranko Domovinska Liga,
predsednik Bernard Brščič