Home » Video » Intervju predsednika DOM na Exodus TV

Predsednik Domovinske lige Bernard Brščič je bil gost Zorana Kodele v oddaji Na robu znanega na TV EXODUS.

Sogovornika sta spregovorila o vprašanjih sodobnih delitev na desnico in levico, vlogi ideologij v politiki, krizi evropske civilizacije, vlogi religije v sodobni družbi in migracijah.

Nekaj poudarkov intervjuja:

1) Ločnica med levico in desnico se v sodobnosti postavlja na novo. Če je nekoč razmejitev potekala v glavnem na razmejitvi med delom in kapitalom, je danes drugače. Ta poteka na konfliktnosti med multikulturnostjo in globalizmom na eni strani in suverenizmom in nacionalno državo na drugi strani.

2) Tradicionalna levica in desnica sta izdali svojo tradicionalno bazo in ideološko podstat. Levica je delavski razred zamenjala z vzpostavitvijo mavrične koalicije feministk, zagovornikov ideologije LGBT+P, tretjesvetnih migrantov in delomrznih kulturnih marksistov. Tradicionalna desnica je izdala krščansko moralno in politično filozofijo, ki je bila osnova krščansko-ljudskih strank po 2. svetovni vojni. Skupni imenovalec obojih je priseganje na multikulturalizem in globalizem.

3) Težava sodobnosti je, da abnormalnost postala nova normalnost. Niso problem istospolno usmerjeni, problem je teorija spola in njeno pridiganje o vsiljeni heteronormativnosti ter potrebi po vsiljevanju LGBT+P ideologije.

4) Marakeška deklaracija dekriminalizira nezakonite migracije in pravico do migracij vzpostavlja kot človekovo pravico. Pravica do migracij ni človekova pravice v nobeni relevantni moralni in politični filozofiji.

5) Evropske države imajo dolžnost poskrbeti za blaginjo in varnost svojih državljanov. To pa je možno zgolj s striktnim nadzorom državne meje in preprečitvijo vdora nezakonitih migrantov. Suverenost države stoji in pade s sposobnostjo nadzora vstopa in izstopa iz države.