Slika novice

Levičarji so mojstri kvarjenja jezika, kar je v svojem eseju Politics and English Language pred več kot sedmimi desetletji ugotavljal že George Orwell.Če uporabim metaforo, se obnašajo kot Glavamož iz Alice v ogledalu Lewisa Carrola. Ta v razpravi o pomenoslovju z Alico modruje, da je pomen besed v celoti poljuben. Na Aličin dvom o pomenski odprtosti jezika, Glavamož lakonično odgovori, da je vse odvisno od tega, kdo je gospodar. Levičarji si jemljejo vlogo gospodarjev, varuhov javne razprave, ki bodo nam, normalnim, natikali nagobčnike. Rdečim zvezdoljubom naj bi bilo omogočeno nas pošiljati v Barbarin rov, pozivati pse na spolno občevanje z našimi mamami in psovati iz svojega bogatega besednega zaklada. Res so zgled omikanosti in prijaznega govora.

Eden vidnejših prijaznogovorcev je koordinator stranke Levica Luka Mesec. Ta me je v decembru 2018 dvakrat označil za fašista. Najprej me je v Državnem zboru med svojim modrovanjem o socialnem dialogu v celoti brez razloga vpletel v razpravo. V samo sedmih sekundah mu je uspelo o meni izreči tri laži. Prvič, da sem neoliberalec. Nikoli nisem bil neoliberalec, bil sem in sem še vedno klasični oziroma konservativni liberalec. Za družboslovca težko opravičljiv taksonomska napaka, a upoštevajoč, da je fant diplomo pridobil na FDV, kjer očitno res lahko padeš samo po stopnicah, pojasnljivo. Druga laž je pripis avtorstva bloga Kavarna Hayek, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot medijska platforma zagovora svobode. Znano je, da gre avtorsko priznanje glavnemu in odgovornemu uredniku Demokracije Jožetu Biščaku. Biščak in ne BB je na blogu pisal o nesprejemljivosti obveznega članstva v Gospodarski zbornici, kar je bila tema Mesčevega izvajanja v DZ. Laž o mojem avtorstvu je bila nujna, da me je lahko vpletel v razpravo. Sledil je besedni milostni strel, da sem fašist. Ker mu to ni zadostovalo, je trditev o moji fašistoidnosti ponovil med pogovorom s Slavkom Bobovnikom na Televiziji Slovenija in se izgovoril, da gre za provokacijo. Če Mesčevo trditev »BB je fašist«, nadgradim z njegovim pozdravljanjem Smrt fašizmu, svoboda narodu, pridem do zame precej neprijetnega silogizma, tj. smrt BB-ju.

Če se udeležuješ javne razprave, moraš briti pripravljen sprejemati kritiko in tudi žalitve. Svoboda govora ima ceno in besedovanje ni za mimoze. A obstajajo meje in obstaja kontekst izrečenega. Quod licet Iovi, non licet bovi. Državni zbor ni krčma, poslanci pa, upam, ne zlorabniki psihotropnih snovi. Luka Mesec ni anonimni spletni forumaš, čivkalec ali fejsbukovec, je predsednik oz. nekakšen koordinator parlamentarne stranke. Je dopustno, da te kot navadnega državljana brez tvoje prisotnosti v razpravi ex cathedra v Državnem zboru brez razloga in z lažnivo navedbo avtorstva bloga Kavarna Hayek označi za fašista? Nato to še ponovi na nacionalni televiziji v oddaji, predvajani v času najvišje gledanosti, zopet ne da bi ti kot napadenemu bila omogočena obramba. Takšna oblastna samovolja je nedopustna. Svoboda govora ne vključuje širjenja laži in označevanja ljudi za to, kar niso. Nekdo, ki ni pedofil in ga označimo za pedofila, ima vso pravico zadoščenje poiskati na sodišču. Menim, da je politikom potrebno onemogočiti, da bi svoj privilegiran dostop do medijev zlorabljali za širjenje laži in diskreditacije navadnih državljanov. Zaradi razvoja demokratične kulture pri nas sem se odločil, da Luki Mescu nujno omogočim utemeljitev njegove trditve »BB je fašist«. Zato sem proti njemu vložil kazensko in odškodninsko tožbo. V petek, 21.06.2019 je ob 10 uri na Okrožnem sodišči v Ljubljani razpisan predobravnavni narok v kazenski zadevi po 158. členu KZ. Z velikim zanimanjem bom spremljal potek sodnega postopka.

Živimo v časih, ko besede izgubljajo pomen, ko jezik postaja votel. Zmagujejo glavamožje. Sam sem v razmišljanju o pomenoslovju vseeno na strani Alice in njenega vztrajanja, da jezik ne more biti povsem poljuben. Ne smemo pristati, da smo vsi, ki nasprotujemo komunizmu, multikulturalizmu in širjenju LGBT+P ideologije fašisti. Kako si lahko kot zagovornik svobode, zasebne lastnine, nizkih davkov, vitke države, tržnega gospodarstva, parlamentarne demokracije, vladavine prava in nacionalne suverenosti označen za fašista? Konservativizem ni fašizem. Klasični liberalizem ni fašizem. Antikomunizem ni fašizem. Normalnost in zdrav razum nista fašizem. Ne more biti vse, kar ni povšeči mesečnikom fašizem.

Res pa je nekaj drugega, za jasnovidne se izkazujejo besede Winstona Churchilla, sicer po nekaterih virih izmišljene, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti. Pa smo spet pri Orwellu in Carollu…